RSS

26 Ιανουαρίου 2011

Όνομα βαρύ

Όταν ως νήπιο δεν γουστάρεις να σε παίρνει η μαμά ή η γιαγιά  από το χεράκι για να σε βοηθήσει να περπατήσεις. Ευγενικά της απομακρύνεις το χέρι, κι αν επιμένει, το δαγκώνεις.
Όταν στην παιδική σου ηλικία, δεν διαβάζεις, δεν ακολουθείς τους κανόνες τους σπιτιού και δεν λυγίζεις με την τιμωρία.
Όταν έφηβος,  μπλέκεις σε καυγάδες και μαθαίνεις τις αντοχές σου μέσα από "Μη" και "Απαγορεύεται" κι όταν κάποιες φορές ξεπερνάς και τα όρια των άλλων και μαθαίνεις πως η μαγκιά πληρώνεται....
Όταν μετά τα 25 σου, πιστεύεις βαθιά μέσα σου υπάρχει ένα κομμάτι ζωής που γράφει το όνομά σου και θα σου χαριστεί, παλεύεις να μάθεις την δική σου αξία και να καταφέρνεις να την δείξεις και σε όσους είναι γύρω σου.
Κατά τα 30 σου, μαγκιά είναι να αντέχεις. Να ανέχεσαι, ή να ορθώνεις το ανάστημά σου ενάντια στο ρεύμα γιατί πιστεύεις πως έχεις δίκιο χωρίς να φοβάσαι τι και αν θα χάσεις.Μάγκας σημαίνει να μην ξεχνάς να είσαι δίκαιος.Ακόμα κι αν σημαίνει πως για να γίνει αυτό, εσύ θα χάσεις κάποια πράγματα.Μάγκας είσαι κι όταν παραδέχεσαι "Κάνεις μία, δεν κάνω καμμία".Μάγκας κι όταν σηκώνεσαι να χορέψεις ζεμπέκικο και δεν περιμένεις να ανέβει και η παρέα σου για να σου βαρέσει παλαμάκια ή να σου ανοίξει σαμπάνιες. Μάγκας εσύ, ο εαυτός σου και ο σεβντάς σου.Μάγκας όταν μια γυναίκα σου έχει κάνει τη ζωή σου κόλαση, και εξακολουθεις για χρόνια να την βλέπεις  και  να ην παρουσιάζεις ως κυρία. Μάγκας όταν δεν ρισκάρεις εκ του ασφαλούς. Όταν πέφτεις και μιζεριάζεις μα δεν σε ακούει κανείς. Μάγκας για την πάρτυ σου.Μαγκιά είναι να ξέρεις να λες "Συγνώμη". Με όποιο τρόπο μπορείς. Να γνωρίζεις τη μ....κία που έκανες, και να είσαι έτοιμος να ισοπεδώσεις τον εαυτό σου απέναντι στον άνθρωπο που πλήγωσες/πρόδωσες/πόνεσες. Να του λες "Εδώ είμαι, πάρε όσα σου χρωστάω" κι ακόμα μεγαλύτερη μαγκιά να σου λένε "Προχώρα ρε.....περασμένα ξεχασμένα".
Μαγκάκι στα 13 μου με είπε ένας πολύ αγαπημένος άνθρωπος.
Τότε είχε πλάκα.
Τώρα, μοιάζει όνομα βαρύ.
Θέλει μαγκιά....

19 του απάντησαν:

Ανώνυμος είπε...

ολα τα δυσκολα και τα σωστα θελουν μαγκια.καλο βραδυ.

luthierschool είπε...

Φίλε Black Bill καλώς σε βρήκα,το κείμενο σου με κάλυψε πλήρως, η μαγκιά προυποθέτει να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, να είμαστε μάγκες στις εξηγήσεις μας και επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα του μάγκα σαν όρο που σχετίζεται με το ρεμπέτικο τραγούδι που λατρεύω να μου επιτρέψεις να προσθέσω κάποιες σκέψεις στο ήδη εύστοχο κείμενο σου! Οι μάγκες είναι αγαπητοί γιατί δεν κρύβουν τα ελαττώματα τους,δε γουστάρουν τις άπονες εξουσίες(ξέρουμε εμείς οι Έλληνες απο αυτές),δεν κάνουν τους ξύπνιους,δεν είναι φιλοσοφημένοι γιατί η μεγαλύτερη φιλοσοφία για εκείνους είναι ο μάγκικος τρόπος ζωής,απλός,λιτός και μόρτικος,οι μάγκες λατρεύουν την γυναίκα και τον έρωτα,γράφουν τραγούδια απλά,αληθινά.. και τα σιγοτραγουδάνε χωρίς ηλεκτρικά μικρόφωνα,δεν ενοχλούν κανέναν,δεν πειράζουν κανέναν αν δεν τους πειράξει,έχουν την δική τους αργκό και τους δικούς τους χώρους,κλαίνε όταν χρειαστείκαι όταν γίνουν φίλοι σου δε σε ξεχνούν ποτέ... λέω να μείνω γιατί το ιστολόγιο σου είναι μόρτικο,τα λέμε ρε μάγκα!

KANTHAR0S είπε...

Δυστυχώς στις μέρες μας έχει χαθεί η λεβεντιά. Έχει χαθεί η ντρομπροσύνη. Έχει χαθεί η μαγκιά. Η πραγματική μαγκιά. Στη θέση όλων αυτών έχει μπει η ψευτομαγκιά. Τεράστια μάστιγα της εποχής.

Gaurakos είπε...

Εκτός από το κείμενο με κάλυψε και το δεύτερο σχόλιο του Κάνθαρου. Λεβεντιά και ντομπροσύνη. Αυτά είναι που χαρακτηρίζεται κάποιος ΑΝΤΡΑΣ και ΜΑΓΚΑΣ κατά κύριο λόγο.

Ανώνυμος είπε...

στέκεσαι στα πόδια σου ήδη. έπιασε τόπο το προηγούμενο post, λοιπόν.

Evil Chef είπε...

Mε καλύψαν ηδη οι προλαλήσαντες.
Μιλας για πραγματα που δυστυχως εχουν ευτελιστει τοσο πολύ ..
Λες να αποδειχτει προφητικός ο στιχος του ποιητή
"Οι μαγκες δεν υπαρχουν πια τους πατησε το τρενο..." έστω και με καμια 25αρια χρόνια καθυστερηση;

Mairaki είπε...

Μαγκιά σου και μόνο που το πόσταρες......και ξέρεις πολύ καλά....πως όλα όσα περιγράφεις...τα έχεις ακολουθήσει κατά γράμμα...ποτέ δεν ήσουν του στερεότυπου....ποτέ δεν ήσουν των καλουπιών.....για εμένα ήσουν, είσαι και θα είσαι ΜΑΓΚΑΣ...όταν παίρνεις το μέρος των ανθρώπων που αγαπάς και δεν κολώνεις, όταν χορεύεις με περηφάνια το ζειμπέκικο (που μοιάζεις τόσο στον παππού σου...με αυτή την λεβέντικη κορμοστασιά, όταν κλαίς, όταν γελάς, όταν κάνεις τις τρέλες σου....η έννοια μάγκας δεν είναι βαριά....ή το έχεις είτε δεν το έχεις....βγαίνει αβίαστα απο μόνο του, κι εσύ το έχεις...απο μικρός!!!
σε φιλώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου
αυτο ειναι το δικο μου TOP 10 γι' αυτη την εβδομαδα :
http://anisixos.blogspot.com/2011/01/anisixos-top-10_26.html

Αν θες κανε κι εσυ ποστ με το δικο σου TOP 10 σχολιαζοντας τα τραγουδια που επελεξες και σχολιασε αν θες και το TOP 10 των αλλων μπλογκερ.

Black Bill είπε...

Συνονόματη σε καλησπεριζω,
αλλα αυτα ειναι και τα πιο ωραια στη ζωη.
Χαιρετισμους στην ομορφη Χίο.

Black Bill είπε...

Καλως ηρθες luthier,
σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες..μου φεραν στο μυαλο παλιες καλες εποχες.

Black Bill είπε...

Κantharos,
ολα επιτηδευμενα πια, ολα για το φαινεσθα, που οι παλιες εποχες.....

Black Bill είπε...

Γαυρακο,
μονο που θελουμε ολοι μεγεθυντικο φακο για να βρουμε, σπανιο "ειδος" στις μερες μας.

Black Bill είπε...

Mικρό μου,
λες????ειναι καποιες μερες που αισθανομαστε δυνατοι , ετοιμοι να τα σαρωσουμε ολα και καποιες που σερνομαστε, ειναι που θα με πετυχεις.

Black Bill είπε...

Σεφ, καλα το λεω...... ειδος προς εξαφανιση, μονο κατι γεροντες εχουν απομεινει, αυθεντικοι και καθολου επιτηδευμενοι.

Black Bill είπε...

Μαιρακι,
ολα οσα γραφω εννοειται πως ειναι βιωματα ΜΟΥ, εμπειριες ΜΟΥ, δεν αναφερομαι σε καποιον αλλον.
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια μα δε μου βαζω αυτο τον τιτλο.
Να'σαι καλα... :)

Black Bill είπε...

Anisixos,
thanks για το περασμα, μολις μπορεσω θα περασω, να'σαι καλα...

magda είπε...

Σε συγχαίρω για τις αντρίκιες απόψεις σου !!!

evelina είπε...

Έχεις μαγκιά μάγκα μου!!!!

Erblina είπε...

Unë rekomandoj Dr Ediomo për këdo që ka nevojë për ndihmë në marrëdhënien e tyre. Marrëdhënia ime ishte një rrëmujë, por falë Dr Ediomo për magjinë e tij të dashurisë, tani i dashuri im më do aq shumë dhe nuk ka më palë të treta në marrëdhënien tonë. Nëse keni nevojë për ndihmë me marrëdhënien tuaj, kontaktoni Dr Ediomo përmes WhatsApp+2349035797456. ai është i mirë në casting
* Magjitë e dashurisë
* Magjitë e humbura të dashurisë
* Heqja e syrit të keq
*Magji për të ndaluar divorcin
* Magjitë e pajtimit
* Magjitë me fat
* Magjitë e fitimit të lotarisë
Dr Ediomo Whatsapp: +2349035797456
Email: drediomo77@gmail.com